language EN EL SR DE

Εξωσωματική γονιμοποίηση σε φυσικό κύκλο: Μια ομαλή προσέγγιση στη θεραπεία γονιμότητας.

by Ανθή Σταμκοπούλου, last updated 13 Jun 2024,

2 min read

Όταν πρόκειται για θεραπείες γονιμότητας, ο όρος «εξωσωματική γονιμοποίηση» φέρνει συχνά στο μυαλό εικόνες πολύπλοκων διαδικασιών. Ωστόσο, υπάρχει μια λιγότερο επεμβατική επιλογή: η εξωσωματική γονιμοποίηση σε φυσικό κύκλο. Ας δούμε λοιπόν αυτόν τον τύπο θεραπείας και γιατί μπορεί να είναι η σωστή επιλογή για εσάς.

Τι είναι ένας φυσικός κύκλος;

Με απλά λόγια, ένας φυσικός κύκλος εξωσωματικής γονιμοποίησης είναι μια θεραπεία γονιμότητας που ευθυγραμμίζεται πλήρως με τον φυσικό κύκλο της εμμήνου ρύσεως μιας γυναίκας. Σε αντίθεση με την παραδοσιακή εξωσωματική γονιμοποίηση, η οποία περιλαμβάνει τη διέγερση των ωοθηκών με φάρμακα για την παραγωγή πολλαπλών ωαρίων, αυτή η θεραπεία επικεντρώνεται στην ανάκτηση του ενός ωαρίου που παράγει η γυναίκα φυσιολογικά κάθε μήνα. Με αυτό τον τρόπο, ελαχιστοποιείται η χρήση φαρμάκων, καθιστώντας τη διαδικασία πιο ήπια για τον οργανισμό.

Πώς λειτουργεί;

  1. Παρακολούθηση του κύκλου: Η διαδικασία ξεκινά με τη στενή παρακολούθηση του φυσικού εμμηνορροϊκού κύκλου της γυναίκας μέσω αιματολογικών εξετάσεων και υπερήχων. Αυτό βοηθά στον ακριβή προσδιορισμό του χρόνου ωορρηξίας.

  2. Ωοληψία: Μόλις το ωάριο είναι έτοιμο, πραγματοποιείται μια μικρή διαδικασία για τη λήψη του. Η ωοληψία γίνεται συνήθως με ήπια αναισθησία και είναι σχετικά γρήγορη και ανώδυνη.

  3. Γονιμοποίηση: Το ωάριο γονιμοποιείται με σπέρμα στο εργαστήριο, όπως ακριβώς και στην παραδοσιακή εξωσωματική γονιμοποίηση.

  4. Εμβρυομεταφορά: Εάν η γονιμοποίηση είναι επιτυχής, το έμβρυο που προκύπτει μεταφέρεται στη μήτρα της γυναίκας, όπου μπορεί να εμφυτευτεί και να αναπτυχθεί.



Είναι η εξωσωματική γονιμοποίηση σε φυσικό κύκλο κατάλληλη για εσάς;

Το ταξίδι γονιμότητας κάθε ατόμου είναι μοναδικό και αυτό που λειτουργεί για ένα άτομο μπορεί να μην είναι το ιδανικό για κάποιο άλλο. Η εξωσωματική γονιμοποίηση με φυσικό κύκλο είναι ιδιαίτερα κατάλληλη για γυναίκες που έχουν τακτική ωορρηξία και καλό ωοθηκικό απόθεμα, για γυναίκες με χαμηλό ωοθηκικό απόθεμα (που δε θα ανταποκρίνονταν καλά σε ένα κλασικό θεραπευτικό κύκλο εξωσωματικής) ή για γυναίκες που απλά προτιμούν μια πιο φυσική προσέγγιση στη θεραπεία γονιμότητας.

Κάντε το επόμενο βήμα με τη Newlife

Ας υποθέσουμε ότι εξετάζετε το ενδεχόμενο θεραπειών γονιμότητας και θέλετε να εξερευνήσετε την πιο ήπια, πιο φυσική προσέγγιση της εξωσωματικής γονιμοποίησης. Σε αυτή την περίπτωση, η Newlife είναι εδώ για να σας παρέχει την υποστήριξη και τη φροντίδα που χρειάζεστε. Η ομάδα έμπειρων επαγγελματιών μας είναι αφοσιωμένη στην κατανόηση της μοναδικής σας διαδρομής και στην παροχή εξατομικευμένης φροντίδας και υποστήριξης καθ' όλη τη διάρκεια του ταξιδιού γονιμότητας.

Μην περιμένετε να πάρετε τον έλεγχο της γονιμότητάς σας. Επικοινωνήστε με τη Newlife σήμερα για να μάθετε περισσότερα για την εξωσωματική γονιμοποίηση σε φυσικό κύκλο και άλλες θεραπείες γονιμότητας.

Ο δρόμος σας προς τη γονεϊκότητα μπορεί να είναι μόνο ένα τηλεφώνημα μακριά!

Ανθή Σταμκοπούλου

Ανθή Σταμκοπούλου, MD, MSc

H Ανθή Σταμκοπούλου είναι Χειρουργός Γυναικολόγος, Ειδικός στην Ανθρώπινη Αναπαραγωγή.

book_online Κλείστε ραντεβού book_online Κλείστε ραντεβού
email
Email
phone
Κλήση
navigation
Οδηγίες