language EN EL SR DE

Ξεκινώντας το ταξίδι της εξωσωματικής με τη Newlife: Τι να περιμένεις

by Μαρία Αικατερινάρη, last updated 26 Aug 2024,

3 min read

Ξεκινώντας το ταξίδι της εξωσωματικής γονιμοποίησης (IVF) μπορεί να φαίνεται τρομακτικό, ειδικά αν είναι η πρώτη σας φορά. Μην ανησυχείτε! Είμαστε εδώ για να σας καθοδηγήσουμε σε μια τυπική μέρα στην κλινική μας, ώστε να ξέρετε τι να περιμένετε και να ξεκινήσετε με όσο το δυνατό λιγότερο άγχος.

Πρωινό Ξύπνημα

Η μέρα σας ξεκινά με ανυπομονησία. Είναι σημαντικό να ξεκινήσετε το πρωί σας με ένα υγιεινό πρωινό για να δυναμώσετε και να προετοιμάσετε το σώμα σας για την ημέρα που ακολουθεί. Η ενυδάτωση είναι το κλειδί, οπότε φροντίστε να πίνετε άφθονο νερό. Την ημέρα του ραντεβού σας με την κλινική μας, φροντίστε να φύγετε νωρίς για να αποφύγετε το άγχος από την κίνηση ή τυχόν απρόβλεπτες καθυστερήσεις.



Επίσκεψη στην Κλινική: Παρακολούθηση και Φαρμακευτική Αγωγή

Όταν φτάσετε στην κλινική μας, πιθανότατα θα υποβληθείτε σε ρουτίνα παρακολούθησης. Αυτό συχνά περιλαμβάνει υπερηχογράφημα για να ελέγξουμε πώς ανταποκρίνονται οι ωοθήκες σας στη φαρμακευτική αγωγή, και ενίοτε αιματολογικές εξετάσεις, ανάλογα με το πρωτόκολλο που θα ακολουθήσετε. Αυτές οι εξετάσεις βοηθούν τον γιατρό σας να προσαρμόσει το σχέδιο θεραπείας σας όπως χρειάζεται. Καθώς περιμένετε τη σειρά σας, πάρτε μια στιγμή για να χαλαρώσετε. Είναι φυσιολογικό να αισθάνεστε λίγο άγχος, αλλά θυμηθείτε ότι είστε σε καλά χέρια, γιαυτό και μη διστάσετε καθ' όλη τη διάρκεια να κάνετε ερωτήσεις για να νιώσετε περισσότερη ασφάλεια και σιγουριά.

Ξεκούραση

Μετά την επίσκεψή σας στην κλινική, είναι ώρα να εστιάσετε στην αποθεραπεία. Ανάλογα με τις οδηγίες του γιατρού σας, μπορεί να χρειαστεί να εφαρμόσετε ορμονικές ενέσεις στο σπίτι. Μη σας αγχώνει αυτή η διαδικασία. Η ομάδα μας, θα σας παρέχει λεπτομερείς οδηγίες και υποστήριξη. Επίσης, έχουμε αναρτημένα στο κανάλι μας στο YouTube λεπτομερή βίντεο για να σας βοηθήσουμε ακόμη περισσότερο με αυτό το βήμα. Αφού ολοκληρώσετε τη φαρμακευτική σας αγωγή, πάρτε λίγο χρόνο για να ξεκουραστείτε. Ένας σύντομος ύπνος ή μια δραστηριότητα που σας χαλαρώνει, όπως να διαβάσετε ένα βιβλίο ή να ακούσετε την αγαπημένη σας μουσική μπορεί να βοηθήσει στην αποσυμφόρηση της έντασης.

Σκεφτείτε και ‘ψαχτείτε’

Καθώς η μέρα πλησιάζει στο τέλος της, πάρτε την ευκαιρία να επικοινωνήσετε με τα κοντινά σας πρόσωπα. Είτε είναι ο σύντροφός σας, είτε ο φίλος σας, είτε ο ψυχολόγος σας, το να μοιραστείτε την εμπειρία σας μαζί τους μπορεί να προσφέρει μεγάλη ανακούφιση. Πολλοί από τους ασθενείς μας έχουν επίσης μοιραστεί τις ιστορίες τους δημόσια, οπότε μη διστάσετε να ακούσετε και τη δική τους εμπειρία.

Προετοιμαστείτε για την αυριανή ημέρα

Πριν κοιμηθείτε, πάρτε μια βαθιά ανάσα και αφιερώστε λίγο χρόνο για να προετοιμαστείτε για την επόμενη μέρα. Βάλτε στη σειρά τα φάρμακα που θα χρειαστείτε και ρυθμίσετε το ξυπνητήρι σας για το πρωινό ξύπνημα, που ενδεχόμενος σας περιμένει. Ένας καλός ύπνος είναι απαραίτητος, οπότε προσπαθήστε να χαλαρώσετε με τη συνηθισμένη σας ρουτίνα πριν τον ύπνο. Θυμηθείτε, κάθε μέρα σας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στην εκπλήρωση του στόχου σας.

Το ταξίδι της εξωσωματικής γονιμοποίησης είναι ένα σημαντικό βήμα, οπότε φροντίστε να ενημερώνεστε σωστά γιατί η σωστή καθοδήγηση μπορεί να κάνουν τη διαφορά. Αυτός είναι ο κύριος στόχος μας ως Newlife, να σας κάνουμε να νιώθετε σιγουριά και ασφάλεια καθ' όλη τη διάρκεια της διαδικασίας, αυξάνοντας την πιθανότητα επιτυχούς εγκυμοσύνης. Μην ξεχνάτε να αντιμετωπίζεται την όλη διαδικασία με αισιοδοξία γιατί είστε σε μία κατάσταση όπου είναι να δημιουργήσετε κάτι πολύ ξεχωριστό.

Θα είμαστε δίπλα σας σε κάθε βήμα του ταξιδιού σας, οπότε μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με την ομάδα μας για οποιαδήποτε ανησυχία σας.

Μαρία Αικατερινάρη

Μαρία Αικατερινάρη, BA, MSc

Η Μαρία είναι Συντονίστρια Θεραπειών εκτός Ελλάδος στη Newlife IVF.

book_online Κλείστε ραντεβού book_online Κλείστε ραντεβού
email
Email
phone
Κλήση
navigation
Οδηγίες